Cattery Admirable

Mijn naam is Loes Aalders en ik woon samen met een zoon, onze katten en twee papegaaien. Wij hebben een heel kleine bengalencattery als hobby met af en toe een nestje in huiselijke kring. De kittens groeien op met de papegaaien en buurtkinderen en ze zijn zeer goed gesocialiseerd als ze hier weggaan omdat ik er de hele dag mee bezig ben. Wij zijn te vinden in de buurt van Gorinchem.

Mijn doel is het fokken van mooie bengalen met een wild type, lief karakter, korte vacht, goed contrast, een flow in het patroon en mooi profiel.

Boven alles gaat de gezondheid, vandaar dat ik ben overgegaan op andere lijnen. Toen ik begon met fokken wist ik niets van HCM in de lijnen, dat werd me ook niet verteld. Als je elk jaar je kat negatief testte was het goed. Nou niets is natuurlijk minder waar. HCM is een erfelijke ziekte en als dat dichtbij veel in de lijn van je poes voorkomt en ook nog eens in de lijn van de kater neem je natuurlijk een groot risico dat het er bij de kittens later uitkomt. Mijn eerste fokpoes heb ik dus meteen gesteriliseerd toen ik er achter kwam dat er (mijns inziens) teveel HCM in de lijn voorkwam. Daarna een nieuwe poes gekocht die uit een mooie lijn kwam en daar heb ik nu nog de nakomelingen van. Ik zou het nooit met mijn geweten in overeenstemming kunnen brengen kittens te verkopen die te veel risico lopen op HCM.

My name is Loes Aalders en i am living  together with a son, our cats and two parrots. We are a very small bengalcattery with sometimes a litter. The kittens are growing up with the parrots and neighbourchildren and are very well socialized.

My goal is breeding of wild type, sweet character, beautiful flow in the pattern, good contrast and nice profile.

Above all is the health, that s why i have other lines now. I neutered my first breeding cat when i discovered there was too many HCM in the lines. I did not know anything about a HCM list etc. etc. I bought a new queen from good lines and i do still have the children and grandchildren of her.

Bromo en Laki 6,5 w8

2015

Advertisement